Ruby Derksen

Paraveterinair

Mijn naam is Ruby Derksen en sinds januari 2019 werk ik als paraveterinair bij Dierenartspraktijk ’t Holland in Duiven. U kunt mij overal in de praktijk tegenkomen; aan de balie, als operatieassistente, in de spreekkamers bij de dierenarts en aan de telefoon.

Al vanaf dat ik kon kruipen bleek mijn liefde voor dieren groot. Als kind kende ik alle honden en katten uit de buurt bij naam, leeftijd en ras en keek ik liever natuurdocumentaires dan kinderprogramma’s. Ik kon geen genoeg van dieren krijgen en dat is tot op heden niet veranderd.

Na mijn studie Toegepaste Biologie met specialisatie Dierwetenschappen aan de HAS te 's-Hertogenbosch wilde ik nog meer leren over dieren. Zo kwam ik bij de opleiding tot Paraveterinair aan het Helicon te Nijmegen en ben ik meer dan verliefd geworden op het werken in een dierenartspraktijk. Wat een prachtig, mooi en dankbaar vak!

Verder ben ik bijna klaar met de opleiding Kattengedragstherapie via Tinley. Katten hebben mij altijd al gefascineerd en nu begrijp ik ze ook nog eens, wat zeer waardevol is binnen het werk als paraveterinair.

Buiten het werk besteed ik mijn tijd aan gezelligheid met vrienden, familie en mijn huisdieren. Ik heb samen met mijn vriend drie hele leuke katten en twee cavia’s. Verder werk ik in het weekend nog altijd één avond in de bediening bij een enorm gezellig eetcafé in Arnhem, wat gedurende mijn studietijd mijn bijbaan is geweest en waar ik tot op heden nog geen afscheid van heb kunnen en willen nemen. Mijn werkdag is daar pas weer geslaagd als iedereen tevreden, met een warm gevoel en een lach naar huis gaat en ik hoop dat ik dat bij deze dierenartspraktijk net zo kan waarmaken.

Hopelijk tot snel in de praktijk!

Terug naar overzicht